Thursday, June 18, 2009

Drop and Drag

A young girl is hit by a truck, but when the police comes to the scene they can only find a bike and the girl's shoe.

A woman drives home from work, parks the car in the driveway and finds a young girl underneath it.

The girl who was hit must have been in the road until the second car came. The car then drove right over her, pulling her with it for three kilometers.


--- How is this even possible?!

How do you drag someone under your car for two miles without noticing?
It wasn't even that big a car!
Wouldn't the driver hear something? Feel something?


edit (in Norwegian): Etter litt forskjellige kommentarer vil jeg bare understreke at jeg aldri har antydet at noen av de involverte har opptrådt uansvarlig, det er opp til politiet å avgjøre. Selvsagt ville sjåføren av personbilen stoppet opp dersom hun merket noe unormalt, eller mistenkte at noe som helst var galt.

Det jeg ikke skjønner
(og det noen av dere som kjører bil (i motsetning til meg) muligens kan forklare) er hvordan - om i det hele tatt - det er mulig å 'plukke opp' en 13-åring som ligger i veien, og kjøre i 2,8 kilometer uten å vite at noe er galt?


edit 2 (in English): It appears the woman driving the car did not speak English. According to the police she therefore called her husband to inform him of the situation. The husband then drove home from work, only to discover what had actually happened. The police has as of yet not been able to find out how this situation could have taken place, although the woman has told her side of the story.

The girl has been flown to hospital here in Bergen and her condition has been worsened the past 24 hours. We can only hope she will make it through. I think everyone reading the news and the stories about this case will all feel the same way.

39 comments:

 1. Anonymous3:01 PM

  Agree, why the hell didnt she stop the car when she saw a young little girl getting hit by a huge truck?! Did she just continue to drive many kilometers after seeing someone might get killed? and yes, it shouldnt be possible to drive over someone without even noticing.... Many strange elements here... no kidding, women can be really absent minded when it comes to driving sometimes...

  ReplyDelete
 2. "A woman drives home from work, parks the car in the driveway and finds a young girl underneath it." is wrong. The woman was pulled over by the police, get the facts stright!

  ReplyDelete
 3. Anonymous3:02 PM

  poor kid

  ReplyDelete
 4. Anonymous3:04 PM

  She went to my school :(

  ReplyDelete
 5. Lost - One article says the car was stopped, the other; Det var den kvinnelige føreren som oppdaget den hardt skadde jenta under bilen sin hjemme i Asker..

  Of course I'll be happy to change whatever is wrong in my post, as soon as I have more information to go by.

  ReplyDelete
 6. Anonymous3:11 PM

  Lost said....."get the facts straight" and have wrong him self. The woman did not notice this before she parked her car out side her house.

  The big question his how she could drive over a 12-13 year old girl without seeing her in the road.

  ReplyDelete
 7. She went to my school :(

  ReplyDelete
 8. Anonymous3:17 PM

  Kan være greit om dere lar være å spekulere i årsaker på dette tidspunkt. Det har dere nemlig ingen forutsetninger for og er svært belastende for en familie og pårørende som nå har det ille nok som det er. Dette gjelder også kvinnen som kjørte over jenta.

  ReplyDelete
 9. Anonymous3:23 PM

  I live in the same street that the girl was found. I know that the car was parked outside of the driver's house, after seeing picture and knowing that the car belongs to the owner of the house, I think it's most likely that the driver found the girl, not that the police stopped the car. And if this wasn't true, why would the police move the car to outside a house before they tried to move the poor girl?


  I agree with you, how could she drive so far without noticing that
  something was wrong? I believe that the girl was driving her bike in the road, because there is no pavement on that side of the road, where she was hit by a car...

  ReplyDelete
 10. Anonymous3:35 PM

  så ufattelig stakkarslig og slå et "populært" blogg inlegg på engelsk, etter en jente på 13 år er blitt ødelagt i en trafikkulykke, med det eneste for øyet er sine femten minutter annerkjennelse. tenk ikke på den urett du utsetter andre for, tenk ikke på far og mor som for tre timer siden fikk sittt liv ødelagt. fortsett med dette du nå gjør, og ødelegg fler. tenk ikke på at en dag er det deg noen skriver om. reflekter - er du snill

  ReplyDelete
 11. Anonymous3:44 PM

  Uten at det har forbindelse med disse 2 sjåførene her, så har vi alt for mange som kjører bil som ikke burde hatt førerkort, særlig gamle mennesker.

  ReplyDelete
 12. Anonymous 3:35PM - Tja, resten av bloggen er på engelsk, ville jo være merkelig å bytte språk alt etter hvor nyheten kommer fra.

  Anerkjennelse på en anonym blogg tror jeg ikke noe særlig å trakte etter. De som gjør det blir nok skuffet.

  Hadde jeg trodd at å kommentere på en merkelig hendelse ville skade jenta mer så hadde jeg selvsagt ikke gjort det. At en blogg skal skade mer enn oppslag i alle landets store aviser virker for meg meget merkelig.

  ReplyDelete
 13. Peter M4:20 PM

  Jeg gir f*** i om damen er i sjokk! Det eneste som er interessant er om den stakkars jenta kan reddes på noen måte og hvordan damen kunne kjøre på og slepe en jente i over 2km til sitt hus.

  ReplyDelete
 14. Anonymous4:32 PM

  Du er ganske fjern om du greier å kjøre over et halvvoksent menneske uten å merke noe spør du meg. Da har du også hatt øyenene et helt annet sted enn på veien. Vedkommende burde umiddelbart miste førerkortet uten spørsmål. Og aldri få det tilbake igjen.

  ReplyDelete
 15. Anonymous4:56 PM

  The picture shows a car in front of a home, and the car is lifted up there. So she have seen it at home, when she got out of the car.

  ReplyDelete
 16. Jeg forstår ikke hvordan dette innlegget er støtende mot familien, det er jo bare det samme som står på forsiden av dagbladet.

  Håper alt går etter forholdende bra med henne.

  ReplyDelete
 17. Anonymous5:54 PM

  Håper for all del at disse menneskene aldri får igjen førerkortet sitt. Kan ikke forstå at dette kan være mulig.

  ReplyDelete
 18. Anonymous5:58 PM

  Uff, så tragisk
  Sender gode tanker til alle som er innblandet i denne saken, spesiellt familien og jenta.

  Håper på det beste, og at hun vil klare seg.

  ReplyDelete
 19. Anonymous6:13 PM

  Peter M said...
  Jeg gir f*** i om damen er i sjokk! Det eneste som er interessant er om den stakkars jenta kan reddes på noen måte og hvordan damen kunne kjøre på og slepe en jente i over 2km til sitt hus.


  Helt enig!!
  Håper jenta klarer seg - beste ønsker!
  Til alle fuckings blinde løastebilsjåfører som sitter på toppen i en boligblokk av et kjøretøy og ikke klarer å se seg omkring før de foretar seg bevegelser: har dere fått lappen i posten?? Det har flere ganger hendt at jeg har holdt på å bli kjørt ned på siden av svære lastebiler som IKKE SJEKKER BLINDSONNEN!!! sjekk den jævla blindsonen og spar mange andre for å være livsredd for å bli kvestet av et kjørende monstre
  Sku fa'mei ikke vært lov..

  ReplyDelete
 20. For min del har jeg ingen sympati for en person som på alle punkter har feilet så totalt, hun har bevist 100 prosent at førerkort burde hun ikke hatt og for Guds skyld aldri bør få igjen! Man merker ting lett på en bil selv en plastbit lager lyder man hører for ikke snakke om ett helt menneske det finnes ikke unnskyldninger for dette!

  ReplyDelete
 21. Bo Derek - Det er nettopp det... er det mulig å ikke merke det? Har man radioen på (noe som absolutt ikke er ulovlig) så hører man ikke mye - man bør ikke legge for mye skyld på noen før man vet hva som har hendt.

  Vi får bare håpe at det går bra med jenta, og med alle andre som er involvert.

  ReplyDelete
 22. Anonymous7:58 PM

  Men seriøst... Er ikke "Drop and Drag" en flåsete og upassende tittel på en artikkel om en så tragisk sak som dette?

  ReplyDelete
 23. Anonymous 7:58 PM- Absolutt. Hadde jeg visst denne posten skulle få så mye oppmerksomhet hadde jeg nok tenkt mer på en passende tittel.

  Har dere en, på engelsk, så er det bare å komme med den så skal jeg se hva jeg kan gjøre :)

  ReplyDelete
 24. Anonymous11:15 PM

  Dere som doemmer dama og trailersjaafoeren. tror dere at de har gjort det med vilje, eller?

  Det er tragisk for alle parter og ingen trenger slike idioter som dere til aa fortelle at noe forferdelig skjedde i dag.

  Dere spoer om det gaar an aa ha et menneske hengende under bilen i tre km uten aa merke det. Aapenbart! Eller sitter dere og tror at hun bare gav faen fordi hun skulle rekke en saapeopera?

  Skjerp dere, jaevla naut!

  ReplyDelete
 25. Anonymous 11:15 PM - Det er ikke om det går an, men hvordan. Dersom man kjører en vanlig bil, ved vanlig fart, på en vanlig vei... kan man kjøre over noen uten å merke det?

  Vi "jaevla naut" skjønner selvsagt at ingen ville gjort noe slikt med vilje, vi lurer bare på hvordan det er mulig.

  ReplyDelete
 26. Måtte se meg nødt til å slette den siste anonyme kommentaren (tilfeldig at den var anonym?), på grunn av et helt utrolig antall fornærmelser mot både meg selv, kommentatorer, og andre involvert i saken.

  Her tolereres vanligvis det meste, men det som er så grovt at det ville være ulovlig å si
  "in real life", det kan jeg desverre ikke akseptere her.

  ReplyDelete
 27. Anonymous12:03 AM

  Jeg må innrømme at jeg går ikke ut å sjekker om det knirker litt under bilen, da tror jeg evt det er en feil på bilen. Knirker det mye, vil jeg sjekke.

  Men skulle tro man merket at man kjørte over noen. Jeg er mer usikker på om man merker når noe først har hengt seg fast. Det må jo være en rekke uheldige omstendigheter. Hvordan var det ikke flere som så at bena stakk ut og fikk varslet føreren?

  ReplyDelete
 28. Enig med flere her - det er rett og slett mistenkelig at det går an å ha en 13-åring (veier nok et sted mellom 40-50 kg) hengende under bilen i flere kilometer uten å merke noe som helst. Jeg sier ikke at det ikke går an, jeg sier bare at det er påfallende.

  ReplyDelete
 29. Anonymous12:22 AM

  Lately I have experienced several incidents where the driver claims to have noticed nothing. Of course it's nowhere near as severe as this horrible accident, mere parking lot bumping. Still, claiming to have noticed nothing when hitting and even moving a fairly heavy object only makes it obvious to the authorities, and the insurance company, that you are not eligible to a driving license.

  Even if her Chrysler has a habit of rattling, I'm sure the noise and vibrations from dragging a body is fairly alarming, prompting a more aware and responsible driver to stop and check if something's about to go very wrong.

  ReplyDelete
 30. Her var det mye rart, og mye som aldri burde ha havnet på nett.

  La meg først si: dette var en sjokkerende nyhet for meg. Da jeg fikk høre nyheten på formiddagen (søstera mi kjenner jenta, tror jeg), ble jeg først helt kald, og etterpå gråt jeg i flere minutter. Dette er forferdelig trist, og når det virker slik på meg, som ikke kjenner vedkommende, hvordan er det da for familien? klassen? Og ikke minst: hvordan har sjåføren det?

  og det er litt av poenget med dette innlegget. Jeg har sett flere folk idømme den stakkars kvinnelige sjåføren dødsdom eller grov tortur, og dette er rett og slett skammelig!!!
  I tillegg vitner det om særdeles lite virkelighetsorientering. Folk blir ikke dømt til døden eller torturert her i Norge.

  Flere medier melder at dama er i sjokk, og kan dere forestille dere hvilke traumer hun må leve med, og så valser dere inn på en blogg, blindet av raseri og følelser, og slenger noe sånt inn på nettet? Eier dere ikke skam?! Jeg er rystet!!

  Stakkars dame, la henne få fred!

  Og innbiller dere dere virkelig at å skjelle ut disse førerne skal virke trøstende på de pårørende? Tror dere det hjelper dem veldig at føreren av bilen blir et hat-objekt? Ikke snakk om!!

  Det passende her er å komme med ønsker om god bedring og ingen varige mèn -for alle parter.

  ReplyDelete
 31. Since this blog is in english I'll (unlike so many others here) respect that and thus reply in english myself.

  Let's look at the situation as it is described in the newspaper. The truck hit a girl on a bike at low speed, knocking her down, as she was passing the road in front of it. A lot of other girls were witnesses and they were all on their way home after last day in school before summer.

  What does this tell us? Low speed, bunch of girls on their way home = probably inside a city or a residential-area. Now ask yourself this question: How likely is a girl that age on a bike to make a sudden out of nowhere move coming from the side in front of the truck? I personally would at least think twice before passing judgement on the truck driver, claiming he would notice hitting her (if she came suddenly from the side and in front of the truck) is nonsense, compare it with a tank driving through a tree, if you didn't see the tree falling down because of its height you hardly even notice driving right through it.

  Over to the woman in the car behind:

  It's highly unlikely that she actually saw the accident if she was driving behind the truck, her vision would be very limited if she was driving close behind the truck in a residential-area or city. They were driving at low speed when the girl was hit, the question is how close was the woman behind the truck and exactly how high was their speed?

  The amount of time the girl would be visible might be only a split second if all these things are as I assume, the woman might have been checking her rear-mirror that one split second for example, again don't be so quick to pass judgement without analyzing or knowing every detail of what actually happened.

  Remember the girl is now just a little girl laying down on the road (said nothing about the woman hitting the bike). If the angle of impact is "perfect" (involving none of the wheels hitting her, etc) and the girl's body is petite enough to fit under the car there is no guarantee that any of us would have noticed hitting her. The girl isn't made of scrap metal either, a human body is covered in soft tissue and does not make a lot of noise if dragged along.

  So yes, I personally consider it quite plausible that neither of the drivers noticed anything until the woman stopped in front of her house.

  Things like these DO happen, they are called freak-accidents. But then again I could be wrong and the woman driving might be utterly incompetent at general perception and shouldn't have a driver's licence, but that's up to the investigators of the case to figure out, and not random hateful people who read about it in the newspaper, right? Focus your thoughts on the poor girl and hope she'll be alright, and stop focusing on anger and hatred until the case has been investigated properly.

  ReplyDelete
 32. Bjarne1:57 AM

  Finns mange eksempler på at damer har kjørt med punktert dekk så langt at både felg og dekk er blitt helt ødelagt.

  Tror mange får litt "hetta" hvis det plutselig oppstår rystelser eller ulyder i bilen. De håper at det skal la seg gjøre å kjører bilen helt hjem slik at mannen kan finne ut hva det er.

  Tar det som en selvfølge at hun aldri ville ha kjørt videre hvis hun viste at hun kjørte på et menneske. Kanskje hun i et lite øyeblikk f.eks så ned på mobilen(som mange folk gjør) og ikke så at hun kjørte over noe. Så oppstod det plutselig rystelser i bilen(det må hun ha merket!), fikk hetta og kjørte hjem.

  Dette er min teori om saken og det er vel det denne bloggen egentlig skulle handle om.

  ReplyDelete
 33. Anonymous2:35 AM

  Synes dere alle er noen latterlige synsere som ikke har begreper om at det faktisk er 3 familier som nok føles ødelagt idag!
  Og hvordan det er mulig? Stopper dere hver gang dere hører ett slag mot ett hjul eller ett hull blir truffet? Når dere ligger bak ett vogntog på våte veier som virvler opp all mulig dritt så sikten er begrenset?
  Og til dere allvitere som da skal vise til veitrafikklov osv, som skal sverte ett menneske fordi man ikke holdt den riktige avstanden, hun gjorde isåfall det 98% av aller bilførere gjør daglig.... Ser ikke så mange blogger og dritt om alle disse nesten ulykkene! Idioter, og bloggskriver burde holde seg til å blogge om X'er om dette er det beste man klarer ved en slik tragisk hendelse!
  Håper at barnet overlever, og at hun etter en slik opplevelse fysisk og psykisk fremdeles vil få ett fullverdig liv.... Det er realiteten og det viktige, ikke hva, hvordan eller hvorfor! Som sagt, idioter....
  AV

  ReplyDelete
 34. Anonymous8:51 AM

  Jeg vil tippe dette har skjedd.

  Personbilen står rett bak tankbilen i et lyskryss i kø.
  Selv om man holder avstand til vanlig når man kjører, så står man rimelig tett når man står slik etter hverandre og venter på grønt lys.

  Så tett at man kanskje ikke kan se asfalten mellom bilen forran og forran sitt eget panser.
  Uansett er ikke øyene festet på asfalten i en sånn situasjon, men mest på baken av traileren så man ike kjører i baken på denne, og på resten av gatebildet hvor det kan komme fotgjengere.

  Det er kanskje det minst sansynlige stedet at noen skal kunne komme i en sånn situasjon er undenfra bilen forran.  Når det gjelder å ike merke at jenta henger der, så aner jeg ikke hvor mye bilen vil påvirkes av dette, men det skal vel ikke mer til enn en radio i bilen for at man ikke hører så godt hva som skjer på utsiden.

  ReplyDelete
 35. tore tang10:06 AM

  Måtte se meg nødt til å slette den siste anonyme kommentaren (tilfeldig at den var anonym?), på grunn av et helt utrolig antall fornærmelser mot både meg selv, kommentatorer, og andre involvert i saken.

  æææ. den siste som du slettet som var mitt svar på han som brukte "naut" om oss, var absolutt ikke rettet mot DEG. den var anonym fordi jeg ikke hadde en "url" å legge ved nicket.

  Her tolereres vanligvis det meste, men det som er så grovt at det ville være ulovlig å si "in real life", det kan jeg desverre ikke akseptere her.

  og hvor har du fra at det er ulovlig å SI det jeg skrev RL? det er jo bare bs. om du sjekker litt om hva politiet har anmeldt av "æreskrenkelser" og ikke fått medhold i, så finner du alle uttrykkene jeg brukte.

  besides: nå mistet jeg sympatien for deg totalt. og nå vet jeg jo at dette er en harselleringsblogg der du suger oppmerksomhet mot bloggen din.

  ReplyDelete
 36. Anonymous/AV 2:35 AM - Dette er selvsagt en tragisk sak, men det må da være lov å se på hva som er hendt og hvordan, ikke bare sette seg ned å håpe på at alt skal gå bra?

  Jeg har ihvertfall fått svar på at ja, det kan være mulig å ikke oppdage at noen har blitt påkjørt. Om du ikke bryr deg om det så står du fritt til å ikke lese artikler eller blogger om saken.

  Skrive om eks'er? Det kommer jeg nok til å fortsette med :)

  ReplyDelete
 37. tore tang - Nå tror jeg ikke det er jeg som har behov for eller fortjener din sympati i denne saken.

  Hva med å fokusere på saken i stedet for å forsvare din rett til å kritisere andre? Din forrige kommentar hadde litt for mange "brenne i helvete" (3 faktisk), "revet hodet av" og "forbanna evneveike idiot" til at jeg følte det var greit å la den bli stående.

  Hva er egentlig harsellering med innlegget jeg skrev? Og hvordan "suger" jeg oppmerksomhet til bloggen ved å skrive om dette?

  ReplyDelete
 38. Anonymous4:42 PM

  pfff. nok en rævvablogg.
  slett bloggen, slå av pc'en og lever den tilbake til butikken. kjøp nintendo.

  ReplyDelete
 39. Anonymous 4:42 PM - Nintendo skulle jeg gjerne hatt!

  Liker du ikke bloggen så er det selvsagt ikke noe galt i det, men det hadde jo vært en ide å lese mer enn et innlegg før man bestemmer seg for sånt :)

  ReplyDelete


Please leave your name in the dropdown box.