Tuesday, February 01, 2005

Haircut anyone?

Here's an article in Norwegian. I found it in English on BBC and Ananova but BBC sounded too angry and "we're right, you're wrong" about it, and Ananova just quoted BBC. If you don't read Norwegian just click either of the links above (the BBC one is long, the Ananova one is short).

Here's the reason I'm posting it:

"Kampanjen informerer samtidig om at langt hår begrenser hjerneaktiviteten fordi oksygentilførselen til nervene i hjernen blir redusert."

"The campaign also informs us that long hair limits the brain activity because the oxygen to the nerves in the brain is reduced."



Til kamp mot langt hår

(VG Nett) Det totalitære styret i Nord-Korea krever at alle menn kvitter seg med sine anti-sosialistiske frisyrer. Maks hårlengde: fem centimeter.
Av ERLEND FERNANDEZ STEDDING

Den statlige TV-kanalen som kjører kampanjen skyr ingen midler i kampen mot den minimale, men økende vestlige påvirkningen i det til nå svært lukkede landet.

Lederen klippet seg
De som ikke klipper seg blir hengt ut med navn, adresse og bilde. Selv den totalitære lederen Kim Jong Il har trimmet lokkene for å gå foran som et godt eksempel, melder nyhetsbyrået AP.

I tillegg blir det til stadiget repetert på TV-sendingene at personer med langt hår er uhygieniske anti-sosialistiske tullinger.
I et av innslagene viser de bilde av en langhåret mann ved navn Ko Gwang Hyun samtidig som TV-seerne blir konfrontert med problemstillingen:

- Kan vi forvente oss at en mann med dette tildekte hodet er i stand til å utføre sine plikter?

Begrenser hjerneaktiviteten

Makslengden på håret er satt til fem centimeter, men de som begynner å dra på årene og har behov for mer ull til en hentesveis for lov til å strekke seg til syv centimeter. Kampanjen informerer samtidig om at langt hår begrenser hjerneaktiviteten fordi oksygentilførselen til nervene i hjernen blir redusert.

Men det kommer ingen forklaring på hvorfor kvinner fortsatt får lov til gå med langt hår.

Og navnet på kampanjen?

- La oss klippe oss i tråd med den sosialistiske livsstil.

(VG NETT 01.02.05 kl. 11:44)

No comments:

Post a Comment


Please leave your name in the dropdown box.